Als Register Strateeg™ bij Focus, Grip en Koers richt ik mij op het versterken van zowel de structuur als de persoonlijke ontwikkeling van directeuren, wat onmisbaar is voor de dagelijkse bedrijfsvoering en voor complexe processen zoals bedrijfsovernames en -opvolging.

Het succes van deze transities hangt niet alleen af van het optimaliseren van bedrijfsstructuren en het rendabel maken van omzet, maar ook van het diepgaand begeleiden van de persoonlijke groei van de betrokken leiders.

Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt de noodzaak van deze holistische aanpak.

Volgens studies, zoals gepubliceerd in de Journal of Family Business Strategy, is de emotionele intelligentie van een directeur cruciaal voor het managen van zowel de zakelijke als de familiedynamiek binnen familiebedrijven.

🔷 Deze studies benadrukken dat effectief leiderschap, vooral in een familiebedrijf, een balans vereist tussen professioneel management en persoonlijk inzicht in de unieke behoeften van de familieleden.

🔷 In mijn rol bij overnames en bedrijfsopvolgingen focus ik op het due diligence-proof maken van het bedrijf, maar ook op het begeleiden van de organisatie door het proces.

🔷 Dit omvat het op orde brengen van de stukken, het beheren van de dataroom, het voeren van gesprekken, en het onderhandelen, altijd met het doel om ervoor te zorgen dat alle partijen goed bij elkaar passen.

🔷 Een effectieve strategie hierbij is het implementeren van de juiste structuren voor aandeelhouders met passende beloningen. Door deze benadering creëren we een omgeving waarin zowel het bedrijf als de familie kunnen bloeien.

Het belangrijkste hiervan ligt in het begrijpen dat deze aspecten onlosmakelijk verbonden zijn met elkaar en dat een geïntegreerde benadering niet alleen het bedrijf ten goede komt, maar ook de persoonlijke relaties binnen de onderneming versterkt.